Optimizare SEO WordPress – vrei să îți optimizezi siteul astfel încât el să fie pe prima pagină? Chiar dacă este vorba de un site de prezentare sau magazin online, noi te putem ajuta. Astfel, am adunat toate informațiile pentru a te ajuta să îți optimizezi site-ul corect. SEO este acronimul pentru Search Engine Optimization, ceea ce înseamnă optimizarea pentru motoarele de căutare. În alte cuvinte, procesul de SEO este unul care îți va urca siteul pe Bing, Google, Yahoo etc. Procesul de SEO este important deoarece miliarde de căutări au zilnic loc pe Google, ceea ce înseamnă că multă lume caută afaceri ca ale tale. Așa că de ce să nu fii printre primii? Mai ales că majoritatea utilizatorilor dau click pe rezultatele organice, de multe ori ignorând rezultatele plătite.
Pe lângă acest lucru, prin SEO nu plătești pentru clickuri. Spre deosebire de PPC, unde plătești pentru fiecare click dat pe siteul tău, prin SEO nu plătești platformei Google atunci când te afișezi și utilizatorii intră pe siteul tău. Astfel, SEO are nenumărate beneficii, deci de ce să nu profiți de ele? Pentru a te asigura că siteul tău este crawluit de roboții de la Google, trebuie ca acesta să fie indexat. Apoi, există mai multe pluginuri folosite, printre care Yoast! SEO, Rank Math etc. Însă noi vom folosi Yoast în acest ghid.
- Sitemap
Sitemapul este crawluit de motoarele de căutare pentru a vedea și accesa paginile. Cum facem un sitemap? Nimic mai simplu! Cu Yoast, mergi la General -> Features și pui Sitemap: On, precum în imagine:
Dacă dorești să vezi sitemapul siteului tău, dai click pe semnul întrebării și vei vedea acolo un link către sitemap.
- Redirects
Această opțiune, disponibilă doar cu versiunea premium a pluginului, este foarte folositoare. Dacă am șters o pagină, este esențial să creăm o versiune către o altă pagină, pentru a evita erorile 404.
- Robots.txt
Fișierul de robots.txt este esențial pentru SEO. De aceea, el trebuie creat. Pentru acest lucru, mergem la Tools -> File Editor și dăm click pe Create robots.txt file. Pentru a optimiza cât mai bine siteul, este necesar să-l optimizăm cât mai bine și din punct de vedere On Page. De aceea, meta titlurile și descrierile sunt importante în acest proces.
Meta titlurile trebuie să aibă între 30-60 caractere, în timp ce meta descrierile trebuie să aibă între 120-160 caractere. Pentru a ne asigura de acest lucru, putem verifica oricând în Yoast, direct din pagina pe care vrem să o publicăm.
Dacă apare linia verde, înseamnă că acestea sunt bune.
Un exemplu pentru optimizare SEO WordPress pentru meta titluri: Un exemplu de optimizare pentru meta descrieri: În concluzie, optimizarea pentru motoarele de căutare este esențială pentru afacerea ta. Aceasta are nenumărate beneficii, printre care și faptul că nu trebuie să plătești pentru clickuri. Optimizarea SEO WordPress este simplă, mai ales dacă folosești pluginuri care să te ajute. În cazul în care vrei să nu mai aștepți să înveți tu singur SEO, poți apela la agenția noastră de marketing cu peste 13 ani de experiență!